perjantai 24. tammikuuta 2014

2.ryhmän reenit 23.1.2014 vammapotilas

Heippa vaan ! 


Joo eli 2 ryhmällä oli harjotuksissa aiheena ensiapu ja siitä vielä tarkennuksena vammapotilas. Ensin pidin teoriaa ja sitten siirryttiin tyhjiöpatjan ja tyhjiölastojen käyttöharjoitteluun. Alusta asti oli pientä hälinää nuorten keskuudessa ja kokoajan hälinä kiihtyi ja meni lopuksi häröilyksi....nuori toisensa jälkeen istui jäähyllä päivystyshuoneessa miettimässä omia kommenttejaan ja käytöstään...Tämä siis tapahtui teoriaosuuden aikana.

Siirryttiin sitten tekemään käytännön harjotteita, jota nuoret olivat toivoneet paljon. Häröilystä ei tullut loppua ja mulla meni loppujen lopuksi hermot...keskeytin harjoitukset. Käskin korjata molemmista rastipisteistä tavarat kasaan ja laittaa takaisin sinne mistä ne on otettukin...sen jälkeen istuttiin luokkaan yhdessä...

Keskusteltiin yhdessä miks oli näin vallattomat harjoitukset. Kukaan ei tiennyt vastausta. Kysyin jokaiselta kuinka moni haluaa tulevaisuudessa hälytysosastoon...kaikkien kädet nousivat. Annoin kaikille puhua suunsa puhtaaksi, jos joku painoi mieltä....jokaisella oli sanottavaa. Jokaisen suusta tuli kommentti '' en pysty keskittyä, kun...'' YLLÄTTÄVÄÄ että tyypit ei pysty keskittyä, kun joka viikko ne samat naamat häiriköi harjoituksia! 

HEI VANHEMMAT ! JOS LUETTE TÄTÄ! 

JOS NUORI SANOO, ETTÄ EI HALUA/EI OLE KIINNOSTUSTA TULLA PALOKUNTAAN, ÄLKÄÄ PAKOTTAKO! KUN NUORTA EI KIINNOSTA KUUNNELLA HÄN KEKSII KAIKKENSA, ETTÄ SAA KOULUTTAJAN HUOMION JA KOKOAJAN HARJOITUS KESKEYTYY JA MUILTA MENEE MAHDOLLISUUS OPPIA ! 
Kiitos ja kumarrus ei muuta ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 18 vuotias vapaapalokuntalainen kouvolan anjalasta. Olen anjalan vpk:ssa ja toimin siellä nuorempana sammutusmiehenä sekä nuoriso-osaston kouluttajana. Kerron täällä harkoista ja erilaisista tapahtumista palokuntaan liittyen sekä muita omia juttuja muitakin.