tiistai 10. joulukuuta 2013

tiistai ilta asemalla

Tänään menin asemalle jo ennen puolta viittä...tarkoituksena oli mennä katsomaan oliko tulokkailla kouluttajaa ja tarviiko siellä apua harjoituksissa. Asemalle päästyäni huomasin, että heillä on ilmeisesti tossumatsia tiedossa, sillä kaikilla oli mailat mukana. Onneksi sisareni istui vieressäni autossa ja alkoi muistelemaan, että hänellä onkin harjoitusten pito vuoro joten hän jäi pitämään tulokkaille harjoituksia. Tulokkaita ei ollut montaa, joten sisko pärjäsi harjoitusten pidossa yksinkin. 

Itse jäin katselemaan tulevan kevään kausiohjelmia ja voivottelemaan, kun uudet ”työvuorolistat” saapuivat J Noh vapaaehtoisestihan tätä hommaa tehdään, joten en valita tämän enempää... Merkkasin itseni muutamiin harjoituksiin kaikkien ryhmien harjoituksiin, mutta en uskaltanut luvata kovinkaan moniin nimeäni, sillä saatan lähteä suorittamaan tulevaa työssäoppimista paikkakunnan ulkopuolelle, joten harjoitusten pito on silkka mahdottomuus.
Kun pääsin eroon kausiohjelmista, alkoi 1. ryhmän harjoitukset. Heillä oli aiheena tänään viestiliikenne sekä yleensäkkin VIRVE-radion käyttö. Itse olin kuunteluoppilaan sekä kuvaajan roolissa pitkästä aikaa. Oli aivan ihanaa, kun ei tarvinnut ottaa stressiä harjoituksista, kouluttamisesta, eikä mistään muustakaan. 
Läpi käytiin siis kaikki mahdolliset nappulat mitä VIRVEstä löytyy sekä mitä sen ''sielu'' sisältää, jonka jälkeen nuoret pääsivät hieman kokeilemaan VIRVEen puhumista. On yllättävän vaikeaa puhua kyseiseen vekottimeen...Pitää muistaa järjestys ketä kutsutaan ja kuka kutsuu, odottaa toisen vastaus, jos vastausta ei kuulu pitää kysellä uudestaa, kertoa oma viesti sekä uudestaan oma yksikkötunnus sekä odottaa, että toinen vastaa ja kertoo kyseisen viestin omin sanoin uudestaan merkiksi, että on sisäistänyt asian. Mutta pienen reenaamisen jälkeen kaikilta onnistui vallan sujuvasti keskustelu VIRVEn välityksellä. 


Aina kun kouluttajan silmä vältti...jotain niin kaunista <3
Ai niin meinasin aivan unohtaa! En muista enkä jaksa tarkistaa olenko kertonut, että ilmottauduin nuoriso-osaston johtajakurssille ! Jännityksissä ja innoissani odotan, että kutsu kurssille tulisi ja pääsisin taas opiskelemaan lisää nuorten kanssa olemisesta ja kaikesta mahdollisesta muusta! (HUOM! Ei sarkasmia!) Ja tuurilla kyseinen kurssi järjestetään täällä meidän ihanan suuressa kylässä, joten matka kurssille ei ole pitkä eikä tarvitse lähteä viikonlopuksi mihinkään täysin outoon paikkaan. 

Äsken kun tuossa asemalta palailin kotiin, vaihdoin vaatteet ja lysähdin tähän sohvalle, ajattelin, että ei kyllä voi parempaa harrastusta olla kuin palokunta! Tuli vaan jotenkin todella hyvä fiilis!

Torstaina taas 2. ryhmän harjoitukset, jolloin tehdään nuorille pieni tieto- ja taitotesti! Katsotaan mitä kolleegojen kanssa keksitään ;) 

Siihen asti Jenna anjalasta lopettaa, KIITTI JA KUITTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 18 vuotias vapaapalokuntalainen kouvolan anjalasta. Olen anjalan vpk:ssa ja toimin siellä nuorempana sammutusmiehenä sekä nuoriso-osaston kouluttajana. Kerron täällä harkoista ja erilaisista tapahtumista palokuntaan liittyen sekä muita omia juttuja muitakin.